bild
Hem Meny ☰


Ringmärkare säsongen 2021


Vi letar efter ringmärkare, primärt dig som är kvalificerad att hantera ringmärkningen själv och kan tänka dig ett åtagande för en längre tid, tex vår eller höst eller hela säsongen.


Men vi är även intresserade av kandidater som kan tänka sig kortare engagemang. Vi söker också ringmärkningsassistenter.


Föreningen har många medlemmar som är intresserade av ringmärkning och en del har märkt mycket tidigare. Du måste därför vara beredd på att låta dessa delta i ringmärkningen och också bjuda på dina kunskaper.


Några medlemmar är också så kvalificerade att de ibland helt kommer att ta över ringmärkningen på vårt huvudområde Bredmar (se nedan).


Som ringmärkare kan du också få hjälpa till i de ringmärkningskurser föreningen planerar.


Vi ringmärker i Bredmar alldeles utanför fågelstation och har de senaste 4 åren bedrivit standardiserad ringmärkning från 1 april till 31 oktober.


Sträckräknare säsongen 2021


De senaste åren har sträckräkningen på Landsorts Fågelstation bedrivits av enskilda medlemmar. Säsongen 2021 tänker vi återinföra detta i stationens regi och söker därför sträckräknare.


Är du van sträckräknare med intresse för en het lokal eller kanske en duktig fältornitolog som vill prova på sträckräkning, tveka inte att kontakta oss. Saknar du vana som sträckräknare, kan du få gå bredvid en mer van sträckräknare för att lära dig hur man lägger upp arbetet.


Guidning


Under säsongen har vi också guidningar, där vi berättar mer om fågelstationen och visar dess verksamhet. Om du också kan göra det är det ett plus, men inget krav. Vi har ett förberett manus som kan användas.


Ersättning


Föreningen drivs ideellt med begränsade ekonomiska resurser men vi har medel för marknadsmässig arvodering, beroende på vilken position det gäller.


Allmänt om dig som sökande


Som ideell förening, är vi beroende av våra medlemmars engagemang. Du bör därför vara inkluderande inför medlemmar och gärna bjuda på dina kunskaper.


Vi välkomnar särskilt dig som är medlem i föreningen att ta ditt fågelintresse ett steg vidare.


Om du vill söka eller veta mer:


Är du intresserad av att ringmärka, skicka ett mail till ringmarkning@landsort-birds.se

OBS : om du tidigare anmält intresse för ringmärkning till vår ringmärkningsansvariga, så har vi redan dina uppgifter. Att du inte hört från oss, betyder inte att du är ratad.


Är du intresserad av sträckräkning, skicka ett mail till strackrakning@landsort-birds.se