bild
Hem Meny ☰

Så tar du dig ut


Kommunalt med tåg,buss och färja

Du åker bekvämt med kollektivtrafik hela vägen ut till Landsort (SL och Waxholmsbolaget)

Använd SLs reseplanerare för att söka efter restider www.sl.se . Ange Landsort som ditt mål, så får du med även resan med Waxholmsbolaget.

Notera att vissa båtturer måste förbeställas. Det indikeras i reseplaneraren.

Vanligtvis sker heller inte bytet mellan pendeltåg och buss vid hållplats Nynäshamn, utan vid en tidigare hållplats.


Pendeltåget kan ibland vara lite otillförlitligt. En möjlighet är att ta en tidigare tur och spendera den extra tiden vid Nynäshamns Station, en annan att om en försening sker, kontakta SL för att få åka taxi till färjan (bygger dock på att tåget inte är alltför sent), och tredje är att åka buss från Stockholm. Just nu går det en buss 861 vissa vardagar från Globen, som med ett stopp stannar vid Kullstaplan, där man kan byta till buss 852.
Om du är intresserad av det alternativet, så sök i SL Reseplanerare för mer information.


Egen bil till Ankarudden

Kör väg 73 ner mot Nynäshamn. Sväng av motorvägen vid skylten Nynäshamn Norra, Herrhamra. Efter c:a 200 meter sväng höger igen mot Herrhamra (Torö), som är c:a 3 km före det du kommer in i Nynäshamn.
Det går att åka väg 225 från Södertälje via Stora Vika och sedan ut höger på Torövägen. Vägen över Torö är f.ö. en mycket slingrig och smal väg, som kräver att man är ute i god tid, för att säkert hinna ner till båten.
Parkeringen vid Ankarudden är belägen strax före hamnen på höger sida. Parkering är normalt avgiftsbelagd.


På Landsort

Färjan lägger normalt till vid byn på öns södra del. Fågelstationen ligger några hundra meter norr om byn , på östsidan. Från grusvägen som går från byn upp mot Norrhamn, finns en liten stickväg som leder upp till stationen. Stationen har en stor och tydlig skylt med texten Landsorts Fågelstation.

";